عرضه بنزین سوپر در این جایگاه‌های سوخت تهران و کرج (۴ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی ترامپ برای خودروسازان جهانی نقشه کشید | زنگ خطر به صدا درآمد پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟
سرخط خبرها

امنیت شغلی با حذف قرارداد‌های موقت کار | افزایش حقوق کارگران به نسبت تورم باشد

  • کد خبر: ۱۶۱۵۱۸
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۹
  • ۲
امنیت شغلی با حذف قرارداد‌های موقت کار | افزایش حقوق کارگران به نسبت تورم باشد
اول ماه می‌ به عنوان روز جهانی کار و کارگر و در کشورمان پنجم تا ۱۱ اردیبهشت به عنوان هفته کارگر نامگذاری شده است، که فرصت مناسبی برای مطرح شدن خواسته‌های صنفی کارگران و یافتن راه حلی دایمی برای مشکلات عدیده این قشر زحمتکش جامعه از جمله حذف قرارداد‌های موقت کاری است.

به گزارش شهرآرانیوز، کارگری در هر صنف و بخشی مشکلات و سختی‌های خود را دارد و از مشاغل سخت و زیان آور به شمار می‌رود، اما متاسفانه وجود برخی خلاء‌های قانونی در بیمه تامین اجتماعی و سوء استفاده برخی از کارفرمایان به ویژه در بخش‌های غیردولتی، موجب محروم ماندن بسیاری از کارگران از حقوق مسلم شان شده است و حتی بسیار از کارگران پس از ۳۰ سال اشتغال، در رسیدن به دوران بازنشستگی و استراحت با مشکل مواجه می‌شوند و باید برای بازنشسته شدن بیش از ۳۰ سال کار کنند.

وجود انواع قرارداد‌های کاری از قرارداد موقت گرفته تا روزمزد و غیره، علاوه بر اینکه بسیاری از حقوق کارگران را ضایع و باطل کرده موجب از بین رفتن امنیت شغلی در این عرصه حساس شده است.

به باور بسیاری از کارشناسان امر، نبود امنیت شغلی و وجود انواع قرارداد‌های شغلی، نوعی بیخیالی و عدم احساس مسوولیت و تکلیف در قبال تولید را در بین کارگران ایجاد کرده است و بیشتر هم و غم کارگران، به تمدید یا عدم تمدید قراردادهایشان در پایان سال از سوی کارفرمایان معطوف می‌شود.

بسیار روشن است اگر قرارداد کارگران محکم و دایمی باشد آن‌ها نیز از جان و دل بر سرکارشان حاضر می‌شوند و خود را در برابر واحدی که در آن کار می‌کنند و محصولی که تولید می‌کنند مسوول و مکلف می‌دانند.

به گفته مسوولان دولتی و فعالان تشکلات کارگری موجود در آذربایجان شرقی، این استان یکی از امن‌ترین استان‌ها برای کارگران و دفاع از حقوق آنهاست و دغدغه خود کارفرمایان، رسیدگی به وضعیت معیشت کارگران با پرداخت‌های اضافی خارج از قانون کار است، اما در این استان نیز برای کارگران قرارداد‌های متنوعی وجود دارد که بیشتر به نفع کارفرمایان بوده و همین امر موجب بی رغبتی کارجویان در شغل‌های کارگری و قرارداد موقت شده است.

امنیت شغلی با حذف قرارداد‌های موقت کار

دبیر خانه کارگر تبریز با بیان اینکه ۹۳ درصد کارگران در آذربایجان شرقی به صورت قراردادی هستند، گفت: همین امر موجب بی رغبتی کارگران برای فعالیت در واحد‌های تولیدی شده، زیرا که امنیت شغلی ندارند و در ضمن دستمزد‌ها هم نسبت به تورم پایین است از این رو ایجاب می‌کند که دولت انقلابی به صورت جدی در این موضوع ورود کند و با اصلاح قانون قرارداد‌های کاری موقت، موجب دلگرمی کارگران شود.

کریم صادق زاده معتقد است: پیمانکاران در واحد‌های تولیدی بزرگ، گردن کلفت شده اند و کسی توان مقابله با آن‌ها را ندارند و آن‌ها هر طور که می‌خواهند با کارگران قرارداد می‌بنند و از دادن حق و حقوقشان طفره می‌روند.

وی با بیان اینکه قرارداد موقت در شغل مستمر معنی ندارد، افزود: کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی بزرگی در تبریز و استان و سراسر کشور وجود دارد که شبانه روز مشغول تولید هستند، اما با سپردن امور تولید به پیمانکاران و عدم نظارت در مراحل بعدی، دست پیمانکاران را برای نپرداختن حقوق قانونی کارگران بازتر کرده است.

صادق زاده افزایش حقوق سالیانه کارگران به نسبت تورم اعلام شده از سوی مرکز آمار را دیگر خواسته مهم قشر کارگری عنوان کرد و گفت: سال گذشته دولت انقلابی در حرکتی انقلابی، حقوق کارگران را ۵۷ درصد افزایش داد که تا حدودی چاله چوله‌های زندگی کارگران را پر کرد و کارگران نفس راحتی کشیدند، اما امسال متاسفانه این اتفاق نیافتاد و عده‌ای که ناراحت جیب و منابع خودشان بودند مانع از افزایش حقوق متناسب با تورم شدند.

صادق زاده افزایش حقوق سالیانه کارگران به نسبت تورم اعلام شده از سوی مرکز آمار را دیگر خواسته مهم قشر کارگری عنوان کرد و گفت: سال گذشته دولت انقلابی در حرکتی انقلابی، حقوق کارگران را ۵۷ درصد افزایش داد که تا حدودی چاله چوله‌های زندگی کارگران را پر کرد و کارگران نفس راحتی کشیدند، اما امسال متاسفانه این اتفاق نیافتاد و عده‌ای که ناراحت جیب و منابع خودشان بودند مانع از افزایش حقوق متناسب با تورم شدند.

وی ادامه داد: برای ابطال این تصمیم، به دیوان عدالت اداری شکایت کرده ایم و قرار بر این شده است که کارگران با مراجعه به دفاتر قضایی و ثبت شکایت که به صورت رایگان خواهد بود، درخواست دادرسی خود را برای ابطال این مصوبه اعلام کنند.

صادق زاده همچنین از طبقه بندی مشاغل کارگری به عنوان یکی دیگر از خواسته‌های کارگران نام برد و گفت: مشکلی در بحث دریافت حقوق در استان وجود ندارد، اما این پرداخت‌ها باید متناسب با مهارت و سختی کار کارگران پرداخت شود که امیدواریم اندک اقدامات انجام شده در این زمینه، سرعت بیشتری بگیرد.

وی ادامه داد: ۱۲ هزار کارگاه فعال در استان وجود دارد، اما تعداد کارگاه‌های مشکل دار کمتر از تعداد انگشتان یک دست است و باید از این فرصت و فضای ایجاد شده در استان، به نفع رفاه و آسایش کارگران استفاده کرد و اگر نتوانیم از این فرصت استفاده کنیم کارگران به دلیل امنیت شغلی پایین به شغل‌های کاذب روی می‌آوردند در نتیجه تولید با مانع مواجه می‌شود.

دبیر خانه کارگر تبریز همچنین خواستار تشکیل کمیته عارضه یابی در کارگاه‌های تولیدی استان شد تا مشکلات احتمالی نیز در سریع‌ترین زمان برطرف شود.

نماینده کارفرمایان در شورای حل اختلاف آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه به دلیل هماهنگی که بین کارفرمایان و تشکلات کارگری استان وجود دارد، این استان کمترین مشکل در این حوزه را دارد، گفت: کارفرمایان مطیع قانون هستند و هر تصمیمی که دولت اتخاذ کند از آن تبعیت می‌کنند و در بسیاری از موارد هم، بیش از حداقل‌ها به کارگران خود پرداختی دارند، زیرا به دنبال تولید بیشتر و کاهش تنش هستند.

امینی خاطرنشان کرد: همه قبول داریم که دریافتی کارگران اندک است، اما دولت می‌تواند با عدم دریافت حق بیمه هفت درصدی سهم کارگران، به بیشتر شدن هفت درصدی کارگران در سرایط فعلی کمک کند.

عضور هیات مدیره مجمع عالی کارگران کشور نیز با بیان اینکه بیشتر مشکلات در آذربایجان شرقی در حوزه کارگری با هماهنگی تشکلات و نماینده کارفرمایان قابل حل است، گفت: ۹۰ درصد این مشکلات که بیشتر صنفی هستند در شورا‌های حل اختلاف برطرف می‌شود.

عضور هیات مدیره مجمع عالی کارگران کشور نیز با بیان اینکه بیشتر مشکلات در آذربایجان شرقی در حوزه کارگری با هماهنگی تشکلات و نماینده کارفرمایان قابل حل است، گفت: ۹۰ درصد این مشکلات که بیشتر صنفی هستند در شورا‌های حل اختلاف برطرف می‌شود.

بیت اله حسین زاده به قرارداد‌های موقت در واحد‌های تولیدی نیز اشاره کرد و افزود: باید راه حلی دایمی برای رفع این مشکل در رده‌های بالاتر تصمیم گیری، ارایه شود تا کارگران با خیالی آسوده و بدون دغدغه شغلی، بر سر کار حاضر شوند.

وی اضافه کرد: باید زمینه‌ای فراهم کنیم که کارگر به راحتی خواسته‌های خود را بیان کند.

فرمانده سپاه عاشورا نیز سهامدار کردن کارگران و استخدام رسمی آن‌ها را برای ایجاد انگیزه بیشتر موثر عنوان کرد و گفت: قرارداد‌های موقت کاری یکی از مهم‌ترین مشکلات حوزه کارگری است و این موضوع موجب اضطراب و نگرانی آن‌ها شده است و کارگران قراردادی همواره با دلهره سرکار خود حاضر می‌شوند و به طور قطع، این موضوع بر کیفیت کار آن‌ها نیز اثر گذار است.

سردار عباسقلی زاده اضافه کرد: اگر کارگر در سهام کارخانه و واحد تولیدی شریک شود و استخدامش رسمی باشد به طور یقین با دلبستگی و علاقه بیشتری کارش را انجام می‌دهد، کیفیت تولید بالا می‌رود، رضایت مشتری بیشتر می‌شود، صادرات و درآمد افزایش می‌یابد و رفاه و معیشت بهتر می‌شود.

خلاصه کلام اینکه اگر مشکلات صنفی کارگران برطرف شود، قراردادهایشان محکم‌تر و رسمی‌تر باشد، دستمزدشان بهبود یابد و امنیت شغلی داشته باشند چرخ تولید خواهد چرخید، کیفیت بهتر خواهد شد، رضایتمندی مشتری بیشتر می‌شود و صادرات و درآمد نیز بیشتر خواهد شد و در نتیجه سطح رفاه جامعه و کارگر نیز بیشتر می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۹
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۱
0
0
درود بر شما چرا قانونی وضع نمیشود که بعد از بازنشستگی خرید سابقه تا ۵ سال برای بازنشسته ها انجام بشه چون خیلی از بازنشسته های تامین اجتماعی امنیت شغلی نداشتن و کارفرماهاشون بعضی از سالها را بیمه رد نمیکردند اینجوری کمی از سختیهایی که کشیدن تسکین پیدا میکنه ولله این کشور اینهمه پول ومنابع داره با این کار یه حال اساسی به بازنشسته ها بده تا هم خود تامین اجتماعی یه سودی کنه وهم از درد و رنج بازنشسته های تامین اجتماعی کم کنه بخاطر استرسهایی که داشتن بخاطر عدم امنیت شغلی که در دوران کار داشتن و به خاطر اون سالهایی که از جان مایه گذاشتن و کارفرما برای انها بیمه رد نکرد ای کسی که داری این متن را میخانی شاید برای تو هم این اتفاق افتاده باشه یا در اینده اتفاق خاهد افتاد....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۱
0
0
اگر دولت و مجلس و تامین اجتماعی بیایند و طرحی بدهند به صورت دائم یا موقت که بشود هر سال تمدید شودکه تمام بازنشستگان بصورت اختیاری و تصاعدی و به نرخ تورم روز میتوانند بعد از بازنشستگی حداکثر تا ۵ سال سابقه سنوات بیمه را بخرند مثل طرحی که مجلس برای افراد با سابقه حداقل ۵ سال داده که میتوانند ۵ سال سابقه را بخرند تا سابقه شان به ۱۰ سال برسد پولی به مراتب بیشتر از ان شخص که ادعا میکند من سالیان زیادی حق بیمه پرداخته ام نصیب تامین اجتماعی و دولت میشود و اینگونه باشد که مثلا برای اشخاص با سابقه ۱۰ تا ۲۰ سال ۲ برابر حق بیمه افراد شاغل و برای افراد با سابقه ۲۰ تا ۳۰ سال ۳ برابر حق بیمه افراد شاغل و برای افرادی که میخواهند سابقه ۳۰ تا ۳۵ سال را بخرند ۴ برابر حق بیمه افراد شاغل بپردازند که این پرداخت بسته به وسع و توان شخص بصورت قسطی یا نقدی باشد و اینگونه باشد که اگر شخص نقدی پرداخت کرد از ماه بعد به سابقه اصلی شخص اضافه شود و نه به سابقه ارفاقی شخص چون چند برابر یک بیمه پرداز عادی پرداخت کرده مثلا اگر کسی با سابقه ۳۰ سال در تامین اجتماعی بازنشسته شده اگر بخواهد تا سابقه ۳۵ سال را بخرد باید ۴ برابر شخص شاغل بپردازد تا سابقه اش به عدد ۳۵ برسد این یعنی درامدزایی برای دولت و تامین اجتماعی معادل ۲۰ سال حق بیمه یک شخص شاغل به نرخ تورم روز.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->